Klankbordgroep Alivia ZWVL 23/01

 Alivia komt eraan! We horen het langs alle kanten. In het voorjaar van 2024 zullen twee pilootprojecten Alivia intensief uitproberen in echte zorgsituaties met echte zorgplannen. Zuid-West-Vlaanderen doet mee! Onze feedback zal bijdragen tot een versie van Alivia die goed werkt, gebruiksvriendelijk is en meerwaarde biedt voor de zorgbehoevende persoon én de zorgverlener. Waar staan we momenteel? Op 23/01 willen we de huidige stand van zaken graag toelichten aan jou!

Webinar: Ontdek de evolutie van het pilootproject Alivia in Zuid-West-Vlaanderen
Wat is Alivia? Hoe werkt het? Waar staan we momenteel? Tijdens deze klankbordgroep informeren we jullie graag met het laatste nieuws. Maak kennis met het gedreven testteam van Zuid-West-Vlaanderen. Adviseer ons vanuit jullie expertise en help ons het projectplan aan te sturen.

Wanneer?  23 januari 24 | 15u – 16u
Waar? Online
Voor wie?  Voor iedereen die verbonden is met zorg en welzijn 

  

Van gezondheidscheque naar gezondheidscadeau


‘Gezondheidscadeau’ is een samenwerking tussen de Logo’s en de ziekenfondsen CM, Solidaris, Helan, LM en de Hulpkas. In eerste instantie loopt het project in West-Vlaanderen tot eind 2023. Vanaf begin 2024 zetten we in gans Vlaanderen in op de bekendmaking van het gezondheidscadeau en dit met alle ziekenfondsen samen. Lees hier meer.  

  

oproep tot deelname aan Alivia-pilootproject (tot 24/8)


Ben je een professionele zorgaanbieder? Werk je met mensen met langdurige of complexe zorg- en ondersteuningsnoden of mensen in een palliatieve zorgsituatie?  

In deze situatie is samenwerken met collega’s van verschillende disciplines en sectoren best uitdagend.  De onderlinge communicatie verloopt niet altijd optimaal. Vaak weet je niet wie welke taken precies opneemt. Bovendien zijn de levensdoelen van de cliënt niet altijd duidelijk. 


Geloof je dat het anders kan? Wil je daartoe bijdragen? Dat kan!  “Binnenkort” wordt Alivia* uitgetest in Zuid-West-Vlaanderen.  


*  Meer info www.alivia.be